[kleo_divider type=”full|long|double|short” double=”yes|no” position=”center|left|right” text=”

DECALCIFIERE Revizie generala pentru Espresoare si Aparate de cafea profesionale

” class=”” id=””]

 


[kleo_button title=”VEZI IMAGINI DIN SERVICE” href=”http://service-espressor.ro/decalcifiere-espressor-cafea/” target=”_blank” style=”default” size=”400″ ]
Fiecare aparat espresso are nevoie de o rutină de întretinere regulată. O rutina de întretinere buna va preveni acumularea grasimilor prin portfiltrul si capurile(grupurile) expresorului dumneavoastră; ajuta la prevenirea problemelor comune ale aparatelor ; și este foarte important pentru igiena și siguranța alimentelor.

O rutina de întreținere simpla va asigura ca , clientii dumneavoastră vor servi in orice moment cu cea mai buna si corect preparata cafea.

3
FIECARE CAFEA
Dupa prepararea fiecarei cafele ,sunt cateva lucruri simple pe care trebuie sa le faceti :
brațul de abur (steamerul) trebuie să fie șters în jos (folosiți o laveta care este curata și este utilizata numai pentru brațul de abur, o modalitate foarte bună de a nu incurca lavetele este codul de culoare albastru de exemplu pentru brațul abur, verde pentru bar.)

Brațul de abur (steamerul ) va avea nevoie, de asemenea, de un jet rapid de abur înainte de utilizare (pentru a elimina orice apa existent pe teava) cat și după folosire (pentru ca orice urma de lapte care a fost aspirat, va fi forțat să iasă cu abur).
Sitele portfiltrului dumneavoastră trebuie să fie golite și șterse sau periat curat iar grupurile de erogare ar trebui să fie clătite cu puțină apă, pentru a curăța orice zaț de cafea lăsat în urmă.

2

 

[vc_cta h2=”Ne vedem la o cafea in Service?” h2_google_fonts=”font_family:Abril%20Fatface%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” h4=”B-dul Brailei 102, Focsani, Vrancea” h4_google_fonts=”font_family:Abril%20Fatface%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” txt_align=”left” shape=”rounded” style=”classic” color=”classic” add_button=”right” btn_title=”Localizare” btn_style=”modern” btn_shape=”rounded” btn_color=”grey” btn_size=”lg” btn_align=”inline” btn_i_align=”left” btn_i_type=”fontawesome” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-map-marker” btn_i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” btn_i_icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” btn_i_icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” btn_i_icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” btn_css_animation=”bottom-to-top” add_icon=”left” i_type=”fontawesome” i_icon_fontawesome=”fa fa-coffee” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” i_icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” i_icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” i_icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” i_color=”blue” i_background_color=”grey” i_size=”md” css_animation=”bottom-to-top” use_custom_fonts_h2=”” use_custom_fonts_h4=”” btn_button_block=”” btn_add_icon=”true” btn_i_icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert” i_on_border=”” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.google.com%2Fmaps%2Fplace%2FSERVICE%2BESPRESSOR%2F%4045.68972%2C27.194703%2C14z%2Fdata%3D!4m2!3m1!1s0x0%3A0x50ae0944818fe9eb%3Fhl%3Dro-RO|title:Service%20Aparate%20Cafea|target:%20_blank”]Ne propunem să oferim clienţilor transparenţă, rapididate, implicare directă şi personală în repararea oricarui espressor profesional, precum şi informare în domeniul intretinerii aparatelor de cafea profesionale.[/vc_cta]
[kleo_button title=”VEZI IMAGINI DIN SERVICE” href=”http://service-espressor.ro/decalcifiere-espressor-cafea/” target=”_blank” style=”default” size=”400″ ]

FIECARE ZI
Spre sfârșitul programului , clapeta care se oprește fluxul boabelor de cafea în cutitele rasnitei ar trebui să fie închisa și doar se macina cafea pentru fiecare comanda, pentru a ajuta la reducerea risipei. Facem acest lucru pentru că orice cafea măcinată trebuie aruncate la sfarsitul zilei (cafeaua măcinată va oxide foarte repede- pana a doua zi isi va pierde caracteristicile ).

Boabele de cafea atunci trebuie să fie scoase din bolul macinatorului și plasat într-un container etanș și depozitate într-un loc răcoros, uscat peste noapte.

Curățați temeinic bolul macinatorului (uleiurile de cafea se depun si rancezesc aici), cu apa calda cu sapun si uscati-l foarte bine înainte de al pune înapoi în râșnița de cafea. Orice boabe de cafea rămase în râșnița de cafea ar trebui să fie la macinate și toata cafeaua măcinată din dozator scoasa (În cazul în care in cafeneaua dumneavoasta se prepara mixuri de cafea rece, cafea cu gheata , etc , cafeaua macinata poate fi păstrata pentru a face baza de cafea pentru mixurile de cafele reci mâine dimineață.)

Pentru a curăța interiorul aparatului trebuie facut backflush ( spalare inversa ). În primul rând aveți nevoie pentru a utiliza peria de grup pentru a curăța în jurul garniturii și canalului care blochează portfiltrul dumneavoastră în capul grupului, acest lucru va elimina manual unele dintre uleiurile de cafea, precum și orice zaț de cafea.

Apoi, va trebui sa puneti un filtru orb – sita oarba (cel fără găuri) in portfiltrul dumneavoastră. Lasati sa curga niște apă din grup în timp ce țineți portfiltrul pe pozitie ( fără a-l bloca pe grup ) și să-l clatinati, Acest lucru va ajuta sa spalati resturile de zat de cafea .

Opriți apa și apoi puneti o lingurita de detergent de spalare grupuri ( Pullycaff , Dustycaff , etc) în portfiltrul in care ati pus sita oarba, blocați-l pe grupul expresorului și dati drumul la apa pentru cafea timp de 5-10 secunde (apa nu trebuie sa curga din portfiltru – trebuie sa creeze o presiune in portfiltru astfel ca in momentul in care oprim apa detergentul din portfiltru pleaca spre orificiul de refulare a presiunii trecand prin orificiile din grupul expresorului )
Repeta aceast pas de 5-6 ori pentru fiecare grup si de fiecare dată sa curga apa pentru cafea între 5-10 secunde.

1

 

[kleo_button title=”VEZI IMAGINI DIN SERVICE” href=”http://service-espressor.ro/decalcifiere-espressor-cafea/” target=”_blank” style=”default” size=”400″ ]

Acest lucru se face pentru a ne asigura că toate uleiurile de cafea depuse in orificiile din interiorul grupului, au fost curățate
Este foarte important pentru a curăța depunerile de uleiuri de cafea din grupurile aparatului de cafea pentru ca la fel ca orice ulei, dacă este lăsat prea mult timp si mai ales la temperaturi ridicate va deveni rânced. Acest gust de ranced se va gasi si in cafeaua pe care o serviti clientilor zi de zi

Acest ulei rânced, în cazul în care nu este eliminat, va altera aroma fiecarei cafele făcute prin intermediul aparatului. După ce ați terminat backflush-ul (spălarea )cu pulbere, lăsați apa pentru cafea să curgă liber din grupul expresorului aproximativ 10 secunde și îndepărtați orice praf lăsat în filtru orb.
Blocați portfiltrului (încă cu filtru orb) înapoi pe grup și repetați procesul backflush (spălare) de 10-15 ori cu apă curată . Aceasta este pentru a curăța orice urma deprodus chimic lăsat în aparatul de cafea.

Exteriorul expresorului dumneavoastră ar trebui să fie șters și tava de scurgere îndepărtata și spălata bine. Curățați orice stropi de cafea , lapte sau ciocolata , amintindu-va si de locurile ascunse – sub grupuri de exempu și brațele cu aburi, de asemenea.

Următorul pas este de curățare a portfiltrului

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este de a le scufunda si lasa la inmuiat peste noapte într-o găleată mica sau un ibric de lapte, in apă caldă și o lingurita de detergent pentru curatire grupuri
Detergentul pentru grupuri da cele mai bune rezultate impreuna cu apa fierbinte

Când faceți acest lucru aveți nevoie pentru a vă asigura că NUMAI părțile metalice ale portfiltrului dumneavoastră sunt sub apă (în cazul în care mânerele se scufunda în substanțele chimice, plasticul va slăbi și în timp se va sparge și rupe). Când ai venit a doua zi dimineata , scoate portfiltrele din apa cu detergent de grup și curățați-le bine în apă caldă cu săpun.
Puteți folosi burete de oțel sau inox în interiorul portfiltrului pentru a le aduce la imaginea strălucitoare de dinainte (folositi burete de inox NUMAI în interiorul portfiltrului , NICIODATĂ la exterior).

Când ați terminat de spălat portfiltrele , clătiți-le bine , aveți nevoie pentru a vă asigura că nu există substanțe chimice ramase pe ele În cazul în care părțile metalice ale mâner-ul grupului sunt alunecoase, asta ne spune ca există încă substante chimice pe ele și trebuie să fie clătite și mai mult pentru a elimina toate reziduurile chimice.

Ca urmare a acestui regim de curățare veti oferi clientilor cea mai buna cafea , iar un espressor bine întreținut și curățat va ajuta să faceti o cafea excelenta pentru mulți ani .

[kleo_button title=”VEZI IMAGINI DIN SERVICE” href=”http://service-espressor.ro/decalcifiere-espressor-cafea/” target=”_blank” style=”default” size=”400″ ]